David Bowie og Berlin

I alle medier verden over tales og skrives om David Bowie efter hans død i forgårs. Måske fordi han var meget mere end en pop-stjerne. Ekspressionistisk maler og grafiker, selviscenesætter, en kamæleon, der skabte sine egne forskellige universer, som åbenbart har talt til mange mennesker.

Bowie har en særlig betydning for Berlin. Han opholdt sig i byen i slutningen af 1970’erne, skrev musik til kultfilmen Wir Kinder am Bahnhof Zoo og og gav siden koncerter i byen, bl.a. den legendariske koncert ved Reichstag i 1987, hvor der også var tilhørere fra øst siden. Når man lytter til radiostationen Berliner Rundfunk, bliver der igen og igen talt om David Bowie og Berlin. Der skulle nu være et sandt blomsterhav uden for stedet, hvor han boede i 1970’erne.

Rbb Abendschau havde mandag et flere minutter langt indslag om Bowie og hans forhold til Berlin. Det menes at han havde en af sine mest kreative perioder i Berlin-tiden, og han udtaler også selv i Rbb-indslaget, at tiden i Berlin virkelig betød meget for ham. Se indslaget her.

Da Martin-Gropius-Bau sidste år viste udstillingen om David Bowie, var den også et stort tilløbsstykke og blev så vidt jeg husker forlænget på grund af det store besøgstal.

Rbb viste senere mandag aften de filmen David Bowie – Berlin nimmt Abschied. Den kan I også se på linket her.

Teddy Petersen har været så venlig at forsyne mig med aktuelle fotos, tak Teddy.

David Bowies bopæl i Berlin i 1970'erne. Foto: Boris Boll-Johansen
David Bowies bopæl i Berlin i 1970’erne. Foto: Boris Boll-Johansen

Skriv gerne en kommentar