Dahlienfeuer i Britzer Garten

I dag bliver det en “genudsendelse”. Ikke af sparehensyn, men af hensyn til jer læsere. For det er nok nu i den absolutte sidste del af sensommeren, at I skal tage en tur i Britzer Garten og se Dahlienfeuer, som de kalder det på deres hjemmeside. Georginer, er et andet ord for de skønne blomster i alskens farver og størrelser. Det er en af mine yndlingsblomster, og jeg tror, jeg må en tur til Britz en af de første dage, jeg er i Berlin.

For et par år siden var jeg der i maj måned og se Tulipanshowet. Det var fantastisk flot. Her i efteråret er det Dahlierne der indtager scenen, og det er faktisk samme sted, som hvor tulipanerne optræder om foråret.  

I kan evt. lige checke indlægget om tulipanerne – her er nemlig et tip om turen derud, og hvilken indgang det er fornuftigt af vælge, hvis man ikke vil ud på en længere spadseretur inden dahlierne dukker op.

Der kan ikke rigtig sættes datoer på, hvorlænge dette show kan ses – men på Britzer Gartens hjemmeside står der midten en af august og indtil frosten sætter ind. Så det er fra nu, at en tur til Britzer Garten skal på programmet. I haven er der mere end 10.000 dahlier og ca. 300 forskellige i farver som laks, organge, gul-rød, lyserøde, mørkerøde, purpur og rosa.

Dahlia blomsten stammer fra Mexico, og det to hundrede år siden Alexander von Humboldt bragte den med til Tyskland. Siden har den været populær blandt havefolk, og især de sidste år er den blevet populær igen, står der på hjemmesiden. Det holder også stik for Danmarks vedkommende, tror jeg. Jeg har den da også på min altan (billedet).

Vil I se flere billeder kan I gå ind på Britzer Gartens hjemmeside og se galleriet under Dahlienfeuer.

Skriv et svar