Cykelture omkring Berlin

Hvis I holder ferie i Berlin lidt længere tid, eller hvis I bor i byen – så kunne en cykeltur ud i landskabet omkring byen måske friste.

Inde på Rbb Abendschaus hjemmeside ligger der 7 forslag til cykelture, som har været vist i Abendschaus udsendelser her i maj måned 2012. Læser I dette indlæg væsentlig senere, så er det ikke sikkert, at turene ligger der mere. Derfor nævner jeg lige til slut, hvor turene er til slut i indlægget, så kan I måske selv finde dem på et kort.

På Abendschau vises ruterne på et kort og så er vi med ude på turene. Der er hver gang beskrivelser af, hvad der er at se af kulturelle eller naturmæssige oplevelser. Ofte er man i nærheden af vand – enten Spree, Havel eller en sø; og for det meste kommer man gennem et stykke skov. Hver tur har udgangspunkt fra og slutter ved en S-togstation, og det er nemt at tage sin cykel med S-toget i Berlin. Jeg har set filmen om turen fra Henningsdorf til Tegel. Her kører man langs Mauerweg og får et stykke historie med om DDR-tiden og det delte Berlin. Turen i Potsdam så jeg også lige igennem, den ser godt nok dejlig ud. Her går turen bl.a.  forbi et barokslot et japansk Zen-have med bonsai træer og et pokkers flot naturskønt område.

Turenes ruter går således: 1. Henningsdorf – Tegel, 2. Buch – Bernau, 3. Potsdam rundtur om Templiner og Schwielowsee, 4. Wannsee – Griebnitzsee, 5. Rheinsberg – Fürstenberg, 6. Langensee – Müggelsee, 7. Erkner – Fürstenwalde.

Turenes længde ligger omkring 30-40 km, så afsæt en dag til det og tag en madpakke med. Cykler kan lejes næsten overalt i Berlin. God tur!

Skriv et svar