Currywurst, currywurst, currywurst…

Die Kern von Berlin, die Substanz… sådan benævner værten i rbb Abendschau Currywursten. Anledningen til at den populære pølse er emnet i nyhedsudsendelsen er, at de to kendteste currypølseboder i Berlin udvider forretningen – men måske også fordi det er agurketid.

Ikke desto mindre – currywursten er jo nok på listen over det, som de fleste ville nævne, hvis man bad dem nævne ti ting, som Berlin er kendt for. Historien om currywursten er fortalt et andet sted her på siden, så den vil jeg ikke komme ind på her.

Når fjernsynet har currywurst-ekspanderingen på programmet, er det nok også fordi der er et lille familiedrama i det. En af de pølseboder, der udvider er Konnopke på Schönhauser Allée. Det er sønnen Mario, som åbner sin egen Ziervogel’s Kult  Curry på Sehnefelder Platz  kun 800 fra Konnopke. Han bruger de samme gamle familieopskrifter – og det har hans mor ikke været helt tilfreds med. Der kører noget skriveri i pressen og rbb Abendschau er ude at interviewe ham i indslaget. Sådan en familiefejde er jo altid godt stof.

Den anden currywurst-udvidelse er Currywurst 36, der nu udover boden på Mehringdamm 36 har åbnet et filial på Hagenberg Platz ved Bahnhof Zoo. Som en af de interviewede i Abendschaus indslag siger, så er currywursten en god mulighed for at få sig en sund frokost. Hmm….

Se Abendschaus indslag om de nye pølseboder.

Se også http://konnopke-imbiss.de/ og http://www.curry36.de/

Skriv gerne en kommentar