Computerspil på Museum

For knap to år siden åbnede Computerspiel Museum på Karl-Marx-Allee i den tidligere Café Warschaus lokaler. Det er lige ved U5 stationen Weberwiese.

Museet for computerspil blev egentlig etableret 1997, men udstillingen har været lukket ned fra år 2000 og til december 2010. Museet har Europas største samling af både soft- og hardware til computerspil. I de nye lokaler er der ud over den faste samling også plads til spille-lounge og foredragssal.

Dette museum må være et oplagt besøg for jer, der holder efterårsferie med børnene i Berlin. Og det må være et must for den generation, der er vokset op med Commodore 64 og hvad der kom derefter.

Computerspilmuseet har en rigtig flot hjemmeside, som det kan være en fornøjelse i sig selv at besøge. Der kan man bl.a. lige nu læse, at den permanente udstilling viser fortællingen om Homo Ludens Digitalis og særudstillinger viser udviklingen indenfor computerspil helt op til nutiden. I dag åbner desuden en fotoudstilling med værker af den franske kunstner Thibault Brunet. Thibault fotograferer arkitketur og landskaber fra det virtuelle spilleunivers. Udstillingen varer til den 24. novmber.

Brunet nähert sich dem Thema Realität und deren Imitation durch antagonistische fotografische Praktiken, die zwischen Reportage, Malerei, Filmstill und bildender Kunst im rein

Kig endelig ind på Computerspielmuseums hjemmeside og læs mere.

Skriv et svar