Cellokoncert i Finnland-Institut

Jeg har opdaget endnu en web-portal, hvor man kan søge klassiske koncerter i Berlin frem. Jeg har tidligere omtalt Concerti som papirprogram – den som bl.a. ligger hos Dussmann i Friedrichstr. Den sørger jeg altid for at få fat i, når jeg er i Berlin, for den har virkelig mange koncerter med – så er der altid noget at gå til det ene eller andet sted.

Concerti programmet udgives for en måned ad gangen. Det vil sige, at den jeg tog med hjem i  oktober nu er uaktuel (bortset fra de artikler med portrætter af musikere, jeg ikke har fået læst endnu). Hvad gør man så? Ja, der MÅ jo være en netudgave af sådan et program, tænkte jeg. Og ganske rigtigt: http://www.concerti.de.

På denne webside kan man søge koncerter i hele Tyskland, men man kan indstille sted til Berlin, så man kun får koncerterne i Berlin. Der er en rude, hvor dagens koncerter er fremhævet, men ellers kan man søge på dato, spillested, kategori eller bare et søgeord. Og det skal lige siges, at denne portal har rigtig mange spillesteder med, store som små.

Så nu ved jeg, at i Finnland-Institut er der i aften koncert med to finske cellister, Markus Hohti og Taneli Turunen. De to solister er barndomskammerater fra Musikskolen i Helsinki og senere Sibelius-Akademiet. De spiller nu i hver sine sammenhænge men ofte også sammen. I aften spiller de musik af Mozart, Sibelius,  Kaija Saariaho, Daniel Schnyder, Aulis Sallinen og Julius Klengel.

Koncerten er en ud af en hel koncertrække med titlen Freigeist, og man kan downloade en pdf flyer med hele koncertrækken her . Koncerten i aften begynder kl. 19.30 og der er fri entré. Se flere oplysninger på hjemmesiden for Finnland Institut

Skriv et svar