Byrundtur med senior-guider

Der er mange muligheder for at få by-rundvisning i Berlin, og der er mange forskellige temaer på rundvisningerne. Jeg har lige opdaget en, som jeg synes lyder meget tiltalende.

Stadtführungen mit Erfahrungswissen – by-rundvisning med erfaret viden, kan man vel oversætte det til. Det vil sige, at guiden fortæller om steder, som vedkommende kender fra sit eget liv. Steder hvor de er vokset op og steder, hvor de har arbejdet og steder, som har en speciel betydning for dem. Man får byens historie og udvikling fortalt af nogen, som har oplevet det selv og lever midt i det! Det siger sig selv, at det samtidig bliver en meget personlig fortælling, og det gør jo heller ikke noget.

Stadtführungen mit Erfahrungswissen har mere end 50 ture at byde på i forskellige bydele. De foregår altid tirsdag onsdag og torsdag, begynder kl. 10.30 og varer halvanden til to timer. Det koster 3 euro per person at deltage, og man skal ikke tilmelde sig på forhånd. (Kun hvis man kommer med grupper).

På hjemmesiden Berlinstadttouren kan man se et program for hver måned og se mødestedet for den tur, man ønsker at deltage i. Se programmet for februar her og for marts her.

I morgen, tirsdag den 21. februar er der rundvisning i Majakowskiring  – det kunne jeg godt tænke mig at være med på, det er et sted jeg ikke har været endnu. På onsdag den 22. februar gælder det Prenzlauerberg. Hvis vejret er dårligt, vil guiden afgøren, om turen bliver aflyst.

Det jeg også rigtig godt kan lide ved Stadtführungen mit Erfahrungswissen er at projektet støttes af Senatsverwaltung für Soziales im Rahmen des Programms “Erfahrungswissen älterer Menschen”. Det vil sige, at socialforvaltningen i Berlins senat har et program, hvor ældre menneskers erfaring og viden anerkendes som en værdi, andre kan have glæde af.

Se mere om disse specielle rundvisninger på herTip: For hver tur kan I gå længere ind og se billeder og lidt mere om turen, hvis I klikker på “Mehr Info und Bilder”.

Skriv et svar