Brunch på Bauhaus-Archiv og udstilling om tilbygning

Endnu en ikonisk bygning i Berlin står foran stort byggeprojekt.

Det er Bauhaus-Archiv, som skal restaureres og udvides. Bygningen er tegnet af Bauhaus bevægelsens grundlægger, Walther Gropius og åbnede i 1979. Der er udskrevet arkitektkonkurrence, og der er fundet et vinderprojekt, som anbefales til realisering. Desuden er 9 af konkurrenceforslagene blevet præmieret.

Den aktuelle udstilling moving forward handler om nybyggeriet og vises indtil 29. februar. I forbindelse med udstillingen er der en række arrangementer, og allerede på søndag den 10. januar kan man komme til brunch og få en rundvisning i udstillingen om vinderforslaget og prisvinderne. Se mere om arrangementet her.

Bauhaus-Archiv har en flot og funktionel webside og har endda dedikeret en webside specielt til byggeprojektet, læs mere her.

Bauhaus bevægelsen har 100 års jubilæum i 2019, hvilket er anledningen til restaurering og nygbygning. Bauhaus-Archiv er et flot museum at besøge allerede nu, og man kan jo bare glæde sig til at se det restaureret og at se udstillinger i den nye tilbygning. Byggeriet skal påbegyndes i 2017 og forventes at være færdigt i 2021.

Foto: Jean-Pierre
Foto: Jean-Pierre Dalbéra

Skriv et svar