Bröhan-Museum gratis om onsdagen

Det var igen hjemmesiden Gratis in Berlin, der gjorde opmærksom på et godt tip. Bröhan-Museum har fri entré for alle om onsdagen. På Bröhan-Museums hjemmeside står der “indtil videre”. Det betyder, at det ikke er til at sige, hvor længe det varer. Lige nu gælder det altså, men læser I dette indlæg væsentligt senere end maj 2013, så skal I lige checke efter.

Museets navn siger ikke noget om, hvad det viser, for det har navn efter grundlæggeren Karl H. Bröhan. På sin 60 års fødselsdag skænkede han samlingen til Land Berlin, og nu udstilles den i Bröhan Museum, Schlossstrasse 1.

Ud over at man kan se den flotte samling har Bröhan-Museum flere gode tilbud. F.eks. er der hver den 3. søndag i måneden et arrangement for familier med børn fra 5-12 år. Det kan være workshop, rundvisning eller skattejagt, og det koster ikke ekstra. Den næste gang er den 16. juni, og da handler det om, hvordan man boede for 100 år siden. I kan se programmet for hele året i PDF-flyeren, som kan downloades fra Bröhan Museums hjemmeside.

Et andet tilbud, som ikke koster ekstra udover museumsentréen er, at der hver den første torsdag i måneden er koncert med unge musikstuderende. Koncerterne ligger kl. 14. Næste koncert er den 6. juni og den har titlen Von Rumänien in die Welt – med Paula Turcas, sopran, Oli Bott, vibrafon og Mihai Iliescu, guitar.

Et tredje tilbud er, at man – også helt gratis – kan downloade museets audio guide som e-bog. Det tror jeg, at jeg skal prøve. I kan læse på museets hjemmeside, hvordan man gør.

Og så har jeg set, at fra 19. september kommer udstillingen Lust auf Dekor. KPM-Porzellane zwischen Jugendstil und Art Deco. KPM står for Konigliche Porzellan-Manufaktur. Den tror jeg godt man kan glæde sig til.  Det er en jubilæumsudstiling, og jeg formoder jubilæet er 30 året for at samlingen flyttet til Schlossstrasse.

Læs mere på Bröhan Museums hjemmeside.

 

Skriv et svar