Broerne i Berlin

Mellem 2000 og 2500 broer skulle der være i Berlin. Jeg må indrømme, at jeg ikke har talt efter, så jeg tager det for pålydende. Men så er en stor del af dem også private broer eller mindre broer, som ikke er under byens varetægt.

Det er Tagesspiegel, som har en billedserie med broer i Berlin, og som opfordrer læsere til at indsende fotos af broer. Billedserien præsenteres bl.a. i forbindelse med en artikel om Sechserbrücke, som skal gøres handicapvenlig. Læs evt. artiklen her.

Vi kender vist allesammen fascinationen af at stå på en bro og betragte livet på floden eller trafikken på vejen under broen. Broer har ofte en symbolsk rolle i bøger og film – forbindelse mellem to poler, det være sig kulturer, kvarterer, landsdele eller, som det var tilfældet for Glienicke Brücke i Berlin under den kolde krig, mellem to politiske systemer.

Tag et kig på billedserien her og tænk på jeres egne brobilleder – jeg har da taget nogle stykker gennem tiden. Et af dem får I herunder, det er Schlossbrücke med slotsbyggeriet til højre og Berliner Dom til venstre. Billedet er taget i oktober måned 2014.

Se også rbb’s Sonntagsfrage fra youtube, hvor der fortælles om broerne i Berlin

https://youtu.be/ytUbt5WbK28

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar