Brecht! – En hel aften på ARD 1

Igen i dag handler det om TV.

På onsdag aften, den 27. marts, sender ARD en serie på 2 udsendelser om Bertolt Brecht (1898-1956). Vel nok Tysklands mest betydningsfulde digter og dramatiker gennem tiden.

Desværre kan jeg ikke se ARD, men beder til, at en venlig sjæl vil optage det til mig. Ellers må jeg jo købe serien, når den kommer på DVD, for det gør den med stor sandsynlighed.

Jeg har – som trofaste læsere her på bloggen vil vide – længe været optaget af Brecht og skrev også min Bachelor opgave om Brecht og hans forhold til DDR-styret. Jeg henviser også til min artikel om Berliner Ensemble.

Serien på ARD spænder over hele hans liv. Desuden sendes samme aften en Dokumentar om Brecht og Berliner Ensemble – teaterkompagniet ved Schiffbauerdamm, som blev verdensberømt. Det er en ret storstilet produktion, kan man fornemme på hjemmesiden. Der er masser af ekstra materiale.

I Chaussestrasse kan man besøge Brechts og Weigels lejligheder med omvisning. Det er en stor og intim oplevelse. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, man skal bare møde op i Brecht-Weigel-Museum, Chausseestrasse 125 – tiderne for omvisninger ser I her.

Se også den fyldige hjemmeside om serien og om Brecht her.

Se mere om Brecht udsendelserne her og se traileren til dem herunder.

https://youtu.be/D-HH6bNYvt4

Da jeg mødte Brecht i Dussmann 🙂 Foto: Ingeborg Hansen

 

Skriv et svar