Besøg Bogstavmuseet

Besøg Bogstavmuseet

Buchstabenmuseum er et af de løjerlige museer i Berlin. De samler bogstaver og skrifttyper. Og udstiller dem.

I nogle år har museet været ude af stand til at udstille, men siden maj måned i år, er det blevet muligt igen. De er også flyttet en del rundt i Berlin i den tid, jeg har fulgt dem. Jeg har besøgt dem tre forskellige steder. Nu bor de på adressen Stadtbahnbogen 424, og kan åbne en ny udstilling den 21. november med titlen Die Schriften des Hansaviertels« [Alphabetic Hansaviertel] . Læs mere om udstillingen i nyhedsbrevet fra Buchstabenmuseum her.

Udstillingen viser bogstaver og skrifttyper fra projektet Hansaviertel, som også er lige i nærheden af Bogstavmuseets lokaler. Så man kan jo studere kvarteret samtidig med at man besøger museet. Linket er til Berlin-guide.dk’s artikel om Hansaviertel.

Hvorda – tænker I måske – kan man sådan lige udstille bogstaver? Det foregår sådan, at når en butik eller virksomhed med karakteristiske skrifttyper og logo lukker, så bliver skiltene/bogstaverne ofte indsamlet registreret og bevaret af Buchstabenmuseum. Museet er et privat museum, og har tidligere ikke fået offentligt tilskud. Men det ser på deres hjemmeside ud til, at de nu får støtte og samarbejder ved Visit Berlin. Det er godt, for det er en rigtig god idé, de har fået, og det er et sjovt museum at besøge og kigge udstillinger hos.

Vær opmærksom på, at museet har begrænset åbningstid. Den er lige nu torsdag-søndag kl. 13-17. Men tjek det på deres hjemmeside her – da det jo kan ændre sig.

Her er lidt fotos fra mine tidligere besøg hos dem.

Skriv et svar