Berlins historie på teater

Theater im Palais har i sit repertoire forpligtet sig til at fortælle om Berlins historie.

Teatret er ikke et af de mest kendte for udenlandske turister, måske heller ikke for Berlinerne selv. Jeg er gået omkring det nogle gange uden at tænke nærmere over, hvad de havde på programmet. Teatret ligger lige ved siden af Historisches Museum og har adressen Am Festungsgraben 1.

I dag fik jeg lige øje på det igen, men denne gang på hjemmesiden Berlin Bühnen. Og der var et godt tip til jer, der lige nu er i Berlin og skal finde på noget til i aften.

Berlin-historien, der fortælles i aften med forestillingen Krolls Etablissement – eine Berliner Legende, er historien om Krolls Etablissement, senere Krolloper. Bygningen, som Joseph Kroll etablerede i Tiergarten i 1844, kom til at huse et af Berlins legendariske underholdningsetablissementer. Senere kom Krolloper til, som også fik en helt anden rolle at spille. I kan orientere jer lidt på Wikipedia om historien, som jeg godt gad se på teater.

Det er helt sikkert, at jeg skal ind og se et af stykkerne, som er på det faste repertoire, når jeg kommer til Berlin igen. Jeg synes det giver noget ekstra til ferien, at man kender til stedets historie lidt mere ud i krogene. Se mere om teatrets repertoire og aftenens forestilling.

Billedet er fra Festival of Lights i 2014, hvor Palais am Festungsgraben var en af de udsmykkede bygninger.

IMG_00298

Skriv et svar