Berlins historie på en time?

Så kan det selvfølgelig kun blive i overskrifter.

Men når det er på Märkisches Museum, så vil jeg også være tryg ved det. De plejer at lave nogle rigtig gode udstillinger der.

Det er en ny “Dauerausstellung”, som tyskerne kalder det, når det er en udstilling, som bliver stående i længere tid. Derfor er der heller ingen datoer på den, men i skrivende stund fra september 2018 og i hvert fald et år frem, tror jeg godt, man kan regne med, at udstillingen er at se.

Man får Berlins historie fra istiden og op til nu. Det er vel nok de seneste 100 år, som vil interessere de fleste Berlin turister.

Berlin er om nogen forandringernes by, så der er også rigtig meget at fortælle om de historiske øjeblikke, som præger byen den dag i dag. Man kan få en audioguide med rundt i udstillingen, og der er også et udstillingskatalog at få med sig hjem. Jeg glæder mig virkelig til at se denne udstilling.

Nu må jeg nok indrømme, at det er en lille genistreg fra museets side, der gav mig lyst til at skrive dette indlæg. på deres hjemmesidenhar de sat en lille jukebox ind med en overskrift, der er den samme som udstillingens BerlinZEIT, med tilføjelsen The Sound of Berlin. Her ligger en mængde musiknumre med Berlin som tema fra 1950’erne og op til i dag. Nogle kender man, andre ikke. Jeg blev nysgerrig og skal have udforsket listen.

Märkisches Museum har valgt at arbejde sammen med Spotify, så hvis I har denne musiktjeneste, kan I umiddelbart, lytte til alle musiknumre i fuld længde. Hvis I som jeg ikke har Spotify, kan I bruge listen som inspiration til at lære ny musik at kende, der handler om Berlin, og vi taler her om pop musik, vel at mærke.

Jeg mener, at denne playliste virkelig er en genistreg fra museets side, fordi de dermed viser, at de forstår, at for nogle mennesker er musik også en tilgang til at opsøge ny viden.

Se mere om BerlinZeit og Märkisches Museum her

Skriv et svar