Berlins Dombaumeisterin

Med titlen Arkitekt for Vorherre fortæller Tagesspiegel i en artiklen den 14. december, at Berlin nu har fået sin egen Dombaumeisterin.  Arkitekten, som er ansvarlig for Berliner Dom’s velbefindende. Hun hedder Charlotte Hopf og hun er kun 34 år gammel.

Rbb Abendschau har også et indslag om die Dombaumeisterin. Det er fra 9. december, og her fortæller hun selv, at da hun så jobbet var slået op, tænkte hun, at sådan en mulighed får man kun engang. Så søgte hun jobbet op fik det.

Når man ser kirken udefra, tænker man som noget af det første, at den vist trænger til at blive renset. Og mon ikke også den bliver det? Sådan lidt efter lidt? For det er jo en stor omgang at skulle igennem. Og som der står i teksterne til den billedserie, som ledsager artiklen, så skal der også tages hensyn til, at bygningen ikke skal være lukket af nogen som helst steder på de kirkelige højtider.På billedserien og i Abendschaus indslag kommer vi med en tur rundt i kirken, det er ret interessant.  I åbner hele serien ved at klikke på et af de små billeder i artiklen. Abaendschaus indslag er der link til sidst i teksten her.

Jeg har været oppe i tårnet i Berliner Dom, det var en lang tur op, men det var et meget imponerende syn ud over byen, så det var bestemt turen værd. Der oppe i tårnet har arkitekten i øvrigt sin arbejdsplads.

I artiklen nævnes det, at der er 516 rum i kirken. Det er ligegodt mange. Og der må jo også være en masse af kirkens interiør, som skal vedligeholdes. Alt det skal denne Dombaumeisterin stå for – selvfølgelig ikke alene, men hun skal altså styre det hele.

Læs hele artiklen i Tagesspiegel her

Se indslaget på rbb Abendschau fra den 9. december.

Skriv et svar