Berlins bygninger i nyt lys

Festival of Lights i Berlin

En af de flotteste oplevelser, jeg har haft i Berlin, er den aften i 2014, hvor jeg sammen med min søster var på en guidet tur gennem byen til fods under Festival of Lights.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, og den er netop gået i gang for 15. gang. Den varer til 20. oktober, så hvis I holder efterårsferie i Berlin, så er det en rigtig fin oplevelse at tage med. Og sørg for at have strøm på telefonen og tag evt. en selfiestang med (men husk at sætte telefonen rigtigt fast 👆), for en ting er helt sikkert: I får lyst til at tage billeder. Jeg kan helt klart anbefale en guidet tur, for guiden kender smutvejene fra sted til sted – og der er rigtig mange mennesker på gaden, så det er en kæmpe fordel.

Vores fremragende guide Katrin Pollok. Kendes ved den kulørte lyskæde om halsen. Foto: Kirsten Andersen

Den fremragende guide, vi havde dengang, hed Katrin Pollok, og hun er stadig til at booke. I kan tilmelde jer på hendes hjemmeside, som I finder her.

Under festivalen er Berlins store og kendte bygninger oplyst med forskellige kunstneriske udsmykninger. Og jeg siger bare: det skal ses i virkeligheden. Det er så imponerende flot! Jeg viser nogle af mine egne fotos her fra dengang, men det er helt sikkert mindst lige så imponerende her 5 år efter, hvor der nok også er fundet nye teknikker at lege med. Hvert år har festivalen et tema, og i hvor der er  30 års jubilæum for murens fald er temaet selvfølgelig Frihed.

Læs mere om Festival of Lights i Berlin her.

Se traileren for Festival of Lights 2019 her:

Skriv et svar