Berlin Marathon

Så skal vi snart have løbetøjet på igen…. selv om det nu ikke bliver  mig, der stiller op på søndag, når Berlin-Marathon skydes igang for 39. gang. Men jeg kan se på deltagerlisten, at der er rigtig mange danske løbere med. Min marathon-løbende søn skal vist ikke deltage i dettte løb, men jeg ved hans klub Sparta fra København har løbere med. Berlin-nyt.dk ønsker hermed dem og  alle andre løbere en rigtig god tur!

Både start og mål er denne gang på Strasse des 17. juni  i nærheden af Brandenburger Tor. I kan se løbets strækning på Berlin Marathons hjemmeside, hvor det også kan downloades som PDF. Hele byen bliver forvandlet til en festlig arena for den store sportsbegivenhed, som Berlin-Marathon er. Der er musik i gaden og tykt med tilskuere hele ruten igennem, og den store opbakning fra publikum undervejs på sådan en krævende tur betyder meget for løberne.

Løberne kommer fra hele verden og findes i alle kategorier. Det er professionelle elite-løbere, ambitiøse løbere fra atletikklubber og glade motionsløbere, der stiller op og tager udfordringen med den 42,195 km lange strækning igennem Berlin. Løberne siger, at det er noget særligt at løbe marathon i Berlin, fordi man løber forbi alle de store turistattraktioner og historiske mindesmærker.

Også i år transmitteres løbet direkte på Euro Sport. Så der er mulighed for dejlig sport-underholdning og et gensyn med Berlin. Det vil jeg glæde mig til på søndag. Transmissionen begynder kl. 8.45 og løberne sendes afsted kl. 9.

Se hjemmesiden for BMW Berlin-Marathon, hvor der er masser af information om løbet og alle de sideløbende arrangementer der finder sted sammen med marathon løbet.

Skriv et svar