Berlin juni 2016

Nu må det vist være tid at komme med en oversigt over udvalgte begivenheder i Berlin i juni måned. En af de store af dem omtalte jeg jo i går, nemlig ILA.

Der sker så meget i Berlin og kunsten er at vælge ud, hvad der skal have lidt ekstra opmærksomhed. Og det bliver som altid her på bloggen en blanding mellem redaktørens personlige smag og en skelen til, at der lidt for enhver.

Lige nu er vejret lige så skønt og varmt i Berlin, som det er her i Aalborg, hvor opdateringen foregår på altanen.

Allerede i denne weekend er der en begivenhed mere, som jeg vil nævne. Det er Classic Days Berlin. Her bliver de gamle veteranbiler hentet frem, pudset op og præsenteret på en parade på Kurfürstendamm. På strækningen fra Olivaer Platz til Joachimstaler Strasse er der også flere scener med programindhold fra bilernes historiske periode. Læs mere om Classic Days Berlin her, hvor der også er en lille præsentationsfilm. Dette er en kortfristet anbefaling, ved jeg. Men så ved I da i det mindste, hvorfor alle de flotte biler kører på Kurfurstendamm.

På udstillingssiden vil jeg gøre opmærksom på en fotoudstilling, som er vedkommende for alle, som man kan se gratis, og hvor man får den bonus med, at man også stifter bekendtskab med huset, som viser udstillingen. Det er Willy Brandt Haus, som viser udstillingen World Press Photo 16. Udstillingen er netop åbnet og vises til og med 26. juni 2016. Husk at medbringe pas, det vil de gerne se, inden man går ind i huset. Læs mere om udstillingen og Willy Brandt Haus her.

Musik er der masser af i Berlin om sommeren. Når nu det ER sommer og der er godt vejr, så får jeg mest lyst til at anbefale Open Air koncerterne. Dem er der nogle stykker af, I får links til nogle af dem her og kan selv læse videre: På Waldbühne kan man i juni måned bl.a. opleve Paul McCartney og Berliner Philharmonikerne. På Olympia Stadion optræder Bruce Springsteen og Cold Play i juni måned. På linkene finder I også billetinfo.

Den 11. juni er der Videnskabernes Lange Nat. I lighed med Museernes Lange Nat kan man købe en billet, som gælder til alle de deltagende 70 videnskabelige institutioner og virksomheder og samtidig gælder til den offentlige transport. Se mere info og program her.

Den 21. juni afholdes Fête de la musique i flere lande, således også i Berlin. Den franske betegnelse skyldes vist, at det var den franske kulturminister Jack Lang, som fik idéen. Det er gratis at høre koncerterne i Fête de la Musique, og I kan se programmet for musikken i Berlin her.

Til sommer i Berlin hører jo også badestederne og strandbarerne. Her nogle links: http://www.berlin.de/bars/strandbars/ 

Og så er der også open air filmene. Dem har jeg skrevet om i et tidligere indlæg, men her får i oversigten over dem alle: http://www.freiluftkino-berlin.de

Så mangler vi da vist bare lige en top 10 over is-konditorierne i Berlin. Den kommer her

God sommer i Berlin!

 

Skriv et svar