Berlin i 775 år

På Schlossplatz, hvor det nye Humboldt-Forum – (det nye Stadtschloss) skal bygges, er lige nu i anledning af Berlins 775 års jubilæum som by en udendørs udstilling med titlen Stadt der Vielfalt (mangfoldighedens by). Udstillingen vises til 28. oktober 2012.

På pladsen ligger et kæmpe bykort på størrelse med en fodboldbane og i målestoksforholdet 1:775. Med store kortnåle er afmærket lokaliteter, hvor indvandring har haft betydning for stedet gennem tiden. Mere end 100 steder bliver beskrevet og med temaer indordnet fra A som arbejde til W som Wissenschaft fortælles om, hvad indvandrere har tilført byen Berlin. Læs mere om udstillingen på http://www.berlin.de/775/stadt-der-vielfalt/. Det er en god og forfriskende måde at betragte historien på, og det frembringer de gode såvel som de dårlige sider af tidens måde at behandle indvandrere på.

Det koster ikke noget at se den udendørs udstilling og man kan sågar komme med på en gratis rundvisning hver fredag kl. 17. og søndag kl. 13. Man melder sig til omvisningen ved Infopoint auf dem Schlossplatz , hvor man også kan få flyere og anden information om udstillingen.

Læs også indlægget om udstillingen Berlin Macher, som vises i Ephraim Palais i anledning af byjubilæet.

Skriv et svar