Berlin er lukket – tip til film og TV-serier

Kommer til at tænke på rimet:

En lille hvid dukke rejste til Paris
Paris var lukket og nøglen var brukket
Det var synd for den lille hvide dukke

Nøglen til Berlin er ikke “brukket”, men det er synd for os allesammen, at alt lukker. Når det så er sagt, så ville det helt sikkert være mere synd for os, hvis ikke myndighederne handlede i tide, som de har gjort både her i Danmark og i andre lande, så vi kan komme igennem Covid 19 epidemien så godt som muligt.

Indtil vi er kommet så vidt og Berlin også kan åbne igen, så er der jo ikke rigtig nogle aktuelle ting at anbefale her på berlin-nyt. Det er heller ikke relevant, for ingen rejser jo til byen lige nu. Og der kommer ingen corona-tal eller sidste nyt fra Berlin her på siden. Jeg følger med i de danske forhold for at kunne gebærde mig ifølge vejledning og henstillinger fra myndighederne, men også at skulle følge nyhederne i andre lande – det bliver altså for meget for mig at kapere – beklager. Til jer, der har brug for at følge forløbet i Berlin, så er der måske noget at hente i Twitter listen her på siden, ellers er der jo de tyske og danske nyhedsudsendelser.

Det som jeg vil anbefale i dag er de tyske serier, som ligger på DR 2, og som kan ses endnu, hvis man ikke fik dem set, da de blev vist – eller tag et gensyn:

Babylon Berlin https://www.dr.dk/drtv/serie/babylon-berlin_149361 

Pigerne fra Berlin (Kudamm 56 og Kudamm 59 https://www.dr.dk/drtv/serie/pigerne-fra-berlin_148569

Tannbach https://www.dr.dk/drtv/serie/tannbach-_-den-delte-by_142183

Brændpunkt Berlin https://www.dr.dk/drtv/serie/braendpunkt-berlin_142153

Ulvene fra Berlin https://www.dr.dk/drtv/serie/ulvene-fra-berlin_142188

Endvidere får I et link til Bibliotekernes gratis filmtilbud Filmstriben, hvor jeg har sat søgeordet Tyskland på søgningen. Her ligger rigtig mange gode tyske film. Tænker også, at det kan bruges til de store skolebørn i hjemmeundervisningen https://fjernleje.filmstriben.dk/search?text=Tyskland

Skriv gerne en kommentar