Berlin – en kulturrejse

 

wpid-20140416_210033-1.jpgPå min vej til Berlin har jeg denne gang gjort stop i Århus. Det har vist sig at være en god idé på flere måder, selv om anledningen er en dum fejl med billetbestillingen. Der er ingen morgentog, der slutter til ICE, fordi jeg rejser på en helligdag. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. F.eks at jeg får rejsen delt op, at jeg mødtes med min gamle studenterkammerat, og ikke mindst at jeg lige kunne nå at møde Anders Bager Eriksen og få hans nye rejsebog om Berlin.

Anders er historiker og rejseleder, og berlin-nyts læsere kender ham fra mine henvisninger til hans artikler på historiske rejser.dk, når de kan uddybe nogle af de emner, jeg skriver om. Bogen er i A5 format og på knap 380 sider. Den indledes med en fortælling om Berlins historie og afsluttes med en række helt aktuelle fakta om Berlin. Der indimellem får vi Anders’ guidning i knap 200 seværdigheder i Berlin ordnet alfabetisk under overskriften Berlins seværdigheder A-Z.

Sproget i bogen bærer præg af, at det er artikler, som er skrevet til at blive formidlet mundtligt. Så med bogen i hånden har man indtrykket af at have en personlig, erfaren rejseguide og historiker med sig rundt i Berlin, og jeg vil anbefale at tage bogen med og læse på stedet. Det kunne måske også være en idé for Anders at skabe en app ud fra bogen, hvor han indtaler teksterne?

Men indtil videre har vi bogen. I kan erhverve bogen ved at skrive til Anders. I kan finde Anders’ mailadresse under fanen berlin-nyt SpeZial. Men jeg ved, at Anders er i Dresden de næste dage, så det kan måske vare nogle dage inden, han svarer.

Jeg glæder mig til at bruge bogen i de kommende dage.

Skriv et svar