BER lufthavnen åbner 31. oktober! 😲 👍 👏

I går aftes faldt jeg lige ind i en udsendelse om den nye lufthavn i Berlin. Den er optaget for en uge siden, fremgår det af udsendelsen, og den er virkelig interessant at kigge med på. Den ligger på ZDF’s Mediathek et år frem i tiden, men vi må jo håbe, at den bliver uaktuel efter den 31. oktober 😉. Varighed 30 min.

I udsendelsen følger vi en testdag i lufthavnen med testpassagerer, sikkerhedskontrol, bagageaflevering, boarding, brandøvelse osv. Og jeg synes godt nok det ser noget ufærdigt ud rundt omkring. Butikkerne er stadig under opbygning, og vi får kommentarer fra nogle frustrerede butiksindehavere, der også var klar for otte år siden. I terminalerne og ude på flyenes parkeringsareal er der også noget, som ikke klapper helt, Men de har så tre uger til at få det til det, og det personale, vi møder, er ikke i tvivl om, at lufthavnen nok skal åbne denne gang. De sidste par procent, som ikke er i orden under testen, det tager vi, når vi skal rigtigt i gang, siger de.

Lufthavnen skulle være åbnet 2007, men som alle ved, er åbningen udsat gang på gang. Hele tidsforløbet med udsættelser bliver gennemgået i udsendelsen, og det er meget fint, at få det repeteret. Selvfølgelig bliver også økonomien berørt. Tre gange så dyrt som planlagt, 6 milliarder Euro i stedet for de budgetterede 2. Det fremgår tydeligt, at der ikke har været nogen god planlægning omkring denne lufthavn. Og man kan faktisk ikke forstå, at det kan være muligt. Men nu skal den altså åbne.

BER ligger længere væk fra Berlin end Schönefeldt, og det antydes, at det bliver et problem med transporten dertil, hvis man kører i bil. Der er heldigvis en hurtig togforbindelse, så det tager en halv time til Hauptbahnhof, fortælles det. Det synes jeg egentlig lyder fint. Den 8. november letter i øvrigt den sidste flyver fra Tegel, lufthavnen, som på grund af sin beliggenhed har været min favorit.

Nu er det jo på grund af corona pandemien ikke noget, jeg kommer til at afprøve lige med det første. Det gør egentlig ikke så meget, for jeg må indrømme, at jeg har det fint med ikke at være en af de første passagerer i lufthavnen. Det bliver under alle omstændigheder meget interessant at følge, hvordan det går. Der er i dag kun 5 dage til at den skal åbne.

I kan se filmen på ZDF her.

Skriv gerne en kommentar