B-o-g siger Bog, s-t-a-v-s siger stavs, M-u siger Mu, s-e- siger se, u-m siger um. Siger Bogstavsmuseum

Bogstaver fascinerer nogle mennesker. Skrifttyper også. Også mig.

Bogstavsmuseet – Buchstabenmuseum i Berlin drives af to grafikere, som er begyndt at indsamle bogstaver fra facade og firmaskilte i Berlin. Når kendte logoer fra bybilledet af en eller anden grund skal skiftes ud, kommer bogstavsmuseet måske og redder bogstaverne fra at blive kasseret og i stedet for blive registreret og bevaret.

Buchstabenmuseum har en omvandrende tilværelse. Det er et privat museum og må sikkert derfor søge husly med alle bogstaverne, hvor huslejen er billig. Jeg har besøgt museet på tre forskellige adresser, senest i Holzmarktstrasse, hvor de havde fået indrettet en fin lille udstilling i et tidligere DDR-supermarked. Nu må museet igen flytte og har åbent indtil den 1. november, så skynd jer hen og se det, hvis I ikke har været der allerede. På museets hjemmeside kan man læse, at de ikke ved endnu, hvor de åbner igen, men at man kan følge dem på deres Facebookside. Det vil berlin-nyt selvfølgelig gøre.

Jeg håber de finder et sted til de efterhånden 1000 bogstaver, som de med tiden har fået samlet. Lykke til, skal det lyde herfra.

Se også http://www.buchstabenmuseum.de/buchstaben/start/umzug-move.php 

Foto: Kirsten Andersen
Fra Buchstabenmuseums udstilling i Holzmarktstr. Foto: Kirsten Andersen

 

Skriv et svar