Besøg Gipsformerei og køb en Kant med hjem

…eller en buste med Goethe, Herder, Schiller, en Votaire eller Friedrich der Grosse i hel figur, ja sågar Nofretete kan man bestille.

Gipsformerei ligger i Sophie-Charlotten-Str. 17-18, nær ved Schloss Charlottenburg. Shoppen kan man besøge mandag-fredag kl. 9-16 – om onsdagen er der åbent kl. 9.18. Hvis man skal se afstøbningssamlingen, skal man deltage i en rundvisning. Det kan man gøre hver den 1. onsdag i måneden kl. 10 og hver den 3. onsdag i måneden kl. 16. Nu på onsdag, den 21. oktober kan man også overvære en støbning. Jeg synes det lyder top-interessant, og det skal jeg prøve at være med på engang.

Gipsformerei har gennem 200 år samlet kunstværker, som er til rådighed for bl.a. museers videnskabelige arbejde. Men også de mere end 7.000 forskellige afstøbninger og forme til originalkunstværker fra hele verden er medvirkende til, at Gipsformerei er en af de største institutioner af sin art i verden. En af Gipsformereis største opgaver er at bevare de historiske forme, så de kan bruges i restaureringsarbejder eller til at genskabe ødelagte eller forsvundne kunstværker.

Størstedelen af Gipsformereis kunder udgøres af museer, men man kan også som privatperson bestille en buste, figur, tavle o. l. Der findes flere kataloger, man kan bladre i og søge i online, og man kan se priserne på (de fleste) varer. F.eks. koster en Nofretete buste 1.290 €, eller 8.900, hvis den skal være bemalet. Det er vel at mærke en helt ny udgave af Nofretete, som er formet efter en 3D scanning af originalen. Der har nemlig gennem tiderne været forskellige afstøbninger i handelen. Læs mere om den nye Nofretete her. Men der er et væld af muligheder. Hvis man f.eks. føler, at en siddende Voltaire skal til for at friske op i studerekammeret, kan man nøjes med 890 €. Alle afstøbninger bliver selvfølgelig fremstillet og malet i hånden. Se mere i kataloget her.

Måske kan man i salgslokalet eller i web-shoppen for de statslige museer i Berlin finde noget, der passer bedre til tegnebogen…

Læs meget mere på  hjemmesiden for Gipsformerei. Se også videoen Gipsformerei der Staatlichen Museen zu Berlin

Skriv et svar