App om hverdagen i DDR

Der er kommet en ny App, som jeg vil gøre opmærksom på.

Nu ved jeg ikke, om mine læsere er ligeså gadget-begejstrede som jeg er. Men når det nu er noget nyttigt, så kan jeg godt tillade mig at anbefale det, synes jeg.

Det er Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland, som har udgivet app’en til den faste udstilling i Kulturbrauerei Alltag in der DDR. Det er et sted, som jeg skal have dyrket lidt mere, når min vej falder forbi Berlin igen.

Man kan selvfølgelig sagtens se udstillingen uden app’en, men det er tit at en audioguide, som også er på appen, giver et meget større udbytte af en udstilling. Sådan har jeg det i al fald.

Jeg har downloadet app’en på App Store. Den fylder 52 MB, hvis man vil downloade det hele. Man bliver spurgt, om man ønsker det. Og forresten, app’en er jo gratis.

Der er også et sjovt spil på app’en. Symbolet er to terninger. Trykker man på dem, løber nogle årstal, som man kan stoppe. Jeg fik året 1987. Så kommer der en ung mand, som hedder Thomas frem og siger, at han vil fortælle om sin hverdag i 1987 i DDR. Så spørger han, hvor vi skal hen. Jeg valgte noget Plattenbau i Leipziger Strasse, og så fortalte Thomas om det. Så pegede jeg på et varehus, og så skulle jeg prøve at købe de varer, som man kunne få i DDR. Og…. kunne man få bananer? Prøv selv!

Læs mere om udstillingeni Kulturbrauerei her, og se en video herunder fra youtube.

Skriv et svar