App om Berlinmuren til I-phone og Android

Bundeszentrale für politische Bildung tilbyder en App om Berlinmuren til I-phone og Android-smartphones. App’en Chronik der Mauer har fået flere priser og blev senest i februar måned i år tildelt prisen Bildungsmedien-Preis digita på Bildungsmesse didacta i Hannover

App’en guider til ture langs de tilbageblevne dele af muren og til mindesmærker og steder, som har haft betydning for murens historie. Via et interaktivt kort kan man navigere sig frem til de mere end 50 udvalgte seværdigheder som relaterer til muren, både hvis man er til fods eller tager med den offentlige trafik. Man kan også planlægge sine egne ture eller bede om at få tips til mur-relevante steder i nærheden af, hvor man færdes.

Med ca. 250 billeder, 50 lydfiler, 25 videoer og talrige tekster dokumenteres begivenhederne om muren fra den blev bygget og til den faldt. Man kan f.eks. se eksempler på, hvordan muren forløb og hvordan den var konstrueret med dødszonen og ingenmandsland.

App’en fås på både tysk og engelsk. Den kan downloades gratis fra hjemmesiden for Bundeszentrale für politische Bildung. Man skal dog lige være opmærksom på, at App’en fylder 17 MB.

I øvrigt er Bundeszentrale für politische Bildung meget nyttig i forbindelse med undervisning. Under mit studie fik jeg i forbindelse med opgaveskrivning mange gratis materialer tilsendt derfra – heriblandt flere bøger. Så kære tysklærere: det er bare med at søge løs og bestille. Det er ikke alt, der er gratis mere. Men det koster næsten ingenting og meget ligger også som pdf-materiale, bl.a. den del spil. Her er et link direkte til publikationerne.

Skriv et svar