3 udstillinger på en dag

Faktisk blev det i onsdags fire for mig.  For jeg bor så tæt på Computer Museum, at jeg kan gå til det. Så det tog jeg om formiddagen. Det skriver jeg om en anden dag.

Midt på dagen havde jeg et møde på Hohenzollerdamm, og efter det tog jeg til Slossstrasse, hvor jeg havde planlagt at se de tre museer,  som ligger samlet lige overfor Schloss Charlottenborg. Det er Museum Berggruen, Sammlung Scharf-Gerstenberg og Bröhan Museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABröhan viser en særudstilling med keramik af tre kvindelige keramikere under temaåret Zerstörte Vielfalt. Den har jeg skrevet om tidligere,  og jeg er glad for at have set den nu. Det var meget flot keramik, mest som kaffe og te stel, men også vaser og andet. En for vores tid kuriøs ting, var et tobak stel, små krukker i forskellige størrelser til cigaretter,  cigarer og tændstikker samt selvfølgelig et askebæger.  Men først og fremmest har museet en imponerende samling af Jugendstil, Art Deco og Funktionalisme. Hovedsageligt kunsthåndværk og møbler. Det er meget flot, og hvis I kan lide disse stilperioder og har lyst til noget smukt for øjet, så er dette museum stedet at besøge. Det er ikke et oveerrendt sted, der var kun ganske få gæster.

Sammlung Scharf-Gerstenberg viser Surreale værker med nogle af de kendte surrealister. Så nu har jeg stået overfor en ægte Magritte, Max Ernst og Dali. Efter en kaffepause gik jeg over gaden og så Museum Berggruen’s udstilling, som vist er fra den faste samling. Her væltede jeg mig i Picassoe’er en masse. Det var lidt specielt at se de kendte værker i virkelighen. Desuden rummer museet en stor sammling af Paul Klee, som jeg kun nåede at “løbe” igennem.

Hvis I også vil tage alle tre museer på engang,  vil jeg anbefale at begynde med det, der intersserer jer mest, tiden løber nemlig også.

I kan se museernes åbningstid på hjemmesiden for de statslige museer i Berlin www.smb.museum

Skriv gerne en kommentar