Tysklands historie i open air bio

Igen i år bliver der hver aften vist en imponerende udendørs film-, lys- og lydinstallation.  Marie-Elisabeth-Lüders-Haus i regerinskvarteret er forvandlet til et stort filmlærred, og her fortælles historien om Tysklands parlamentarisme og om Rigsdagsbygningen.  Filminstallationen med titlen “Dem deutschen Volke — Eine parlamentarische Spurensuche. Vom Reichstag zum Bundestag” vises to gange hver aften, og det vil ske frem til Tag der Deutschen Einheit, den 3. Oktober 2013, så det er i disse dage sidste udkald for at opleve dette.

Filmen begynder kl. 20.30 og i løbet af de 30 min, som visningen varer, får vi landets og ikke mindst byen Berlins dramatiske og meget omskiftelige historie gennem knap 100 år. Vi kommer gennem kejsertiden, Weimarrepublikken, Nazismen, det delte Tyskland, murens fald, genforeningen, restaurereingen af Reichstag og Berlins tilbagevenden til som regeringsby.

Det er Deutscher Bundestag, der står for at vise installationen, og det er ganske gratis at se den. Læs mere om Installationen på Bundestags hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar