Willy Maywald – fotoudstilling på Museum für Fotografie

Nu er det ved at være sidste udkald for at se udstillingen Willy Maywald. Fotograf und Kosmopolit. Porträts, Mode, Reportagen på Museum für Fotografie. Den slutter på søndag den 2. august.

Udstillingen viser fotografier af Willy Maywald (1907-1985), der arbejdede som fotograf i Paris i 1930erne-1960erne og står som en af de vigtigste fotografer fra perioden. Han kom i kunstnerkredse og portrætterede kunstnerne. På  Staatliche Museen Berlin’s omtale af udstillingen ses bl.a. et portræt af Fernand Leger, hvor han nærmest smelter sammen med sine kunstværker og et foto af Picasso, hvor man møder et blik, så man nærmest suges ind i billedet.

Maywald arbejdede for de store haute couture modehuse i Paris og fotograferede til modemagasiner som Vogue og Harper’s Bazaar. Læs mere om udstillingen.

Museum für Fotografie viser desuden udstillingerne Seen by 4: Exposition (også indtil 2. august) og Newton. Horvat. Brodziak (indtil 15. november). Og så er der den permanente udstilling om Helmuth Newton, som også er ret interessant. Se mere på museets hjemmeside.

Foto: Kirsten Andersen

Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar