Willy Brandt og Berlin

I går var det 100 års dagen for WIlly Brandts fødsel. Det bliver selvfølgelig markeret i Tyskland, ikke mindst i Berlin.

Det var under Brandts periode som regierender Bürgermeister i Berlin (1958-1966), at Vestberlin blev lukket inde af Berlinmuren. Som jeg har fortalt i et tidligere indlæg, arbejdede han som tysk kansler for en opblødning af den iskolde krig, som Berlinmuren og jerntæppet medførte. Han tog kontakt til østpolitikerne og hans knæfald i Warzawaghettoen blev et symbol på dette arbejde for fredelig sameksistens – et arbejde han modtog Nobelsfredsprisen for.

I mit tidligere indlæg kan I læse om Willy Brandt Forum i Berlin og hvordan I kan besøge det (gratis) og se en udstilling om politikeren Willy Brandt. På Rbb’s hjemmeside kan I se en længere artikel om Willy Brandts relation til Berlin, en billedserie og en oversigt over, hvor I byen har har boet. Willy Brandt døde i 1992 og blev efter sit eget ønske begravet i Berlin. Hans gravsted finder man på Waldfriedhof i Zehlendorf.

Historien om Willy Brandts liv kan I læse på Wikipedia eller på hjemmesiden for Willy Brandt Forum Berlin.

I kan også se ARDs portrætfilm om Willy Brandt. Den ligger på ARDs Mediathek lige for tiden.

Søndage og helligdage er der her i jubilæumsåret gratis rundvisning i Willy Brandt Forum på Unter den Linden. Det er kl. 13 og man skal blot møde op. Tjek åbningstiderne i julen på Willy Brandt Forums hjemmeside.

Skriv et svar