Foto: Berlin-nyt

Udendørs udstilling om Neue Nationalgalerie

Som jeg flere gange tidligere har nævnt undergår Neue Nationalgalerie for tiden en stor restaurering.

Faktisk åbner museet ikke igen før 2020. Nu har de fundet på at bruge den 80 m lange indhegning af byggepladsen til en udendørs udstilling, som fortæller om museets historie. På plankeværket står også skrevet NEUE NATIONALGALERIE med kæmpestore bogstaver kan man se på et billede inde på hjemmesiden for Staatliche Museen zu Berlin.

Udstillingen langs Potsdamer Strasse viser bl.a. sjældent sete fotografier, som fx en illustration af, hvordan ståltaget blev løftet op på bygningen i 1967 og hvordan bygningen så ud kort tid efter åbningen i 1968. Desuden vises der billeder af arkitekten på huset, Mies van der Rohe til rejsegildet, hvor han mødes med Hans Scharoun, som er arkitekt på Philharmonie, som ligger lige ved siden Neue Nationalgalerie.

På plancher fortælles i tekster – på både tysk og engelsk – også om grunden til at Neue Nationalgalerie skal restaureres og om det nye museum som skal bygges i forbindelse med Neue Nationalgalerie.

Den udendørs udstilling er tilrettelagt af Ute Zscharnt fra David Chipperfield Architects – arkitektfirmaet som står for restaureringen under mottoet “så meget Mies som muligt”.

Læs mere på hjemmesiden for de statslige museer i Berlin her  og følg byggeriet på deres blog her, hvor der også er mange billeder at se.

Skriv et svar