Så vidt kommer det nok ikke. Trods alt.

Men Berlin er ved at være godt træt af udspyttede tyggegummiklatter rundt omkring i byen. En artikel i Tagespiegel i dag behandler problemet, og nævner konkret, at S-Bahn tænker på at indføre bødestraf på 15 Euro for at spytte tyggegummi ud på S-Bahns område.

Artiklen diskuterer dog også, hvordan det bliver vanskeligt at tage gerningsmændene og senere at få bødepengene ud af dem. Men det nævnes, at en sådan lov faktisk allerede gælder for byen Køln, hvor det koster mellem 40 og 75 Euro at spytte tyggegummi ud på gaden. Hvis man spytter på gaden, uden at der er tyggegummi med, så koster det kun mellem 30 og 60 Euro. Hvad der afgør prisen nøjagtigt ved jeg ikke, men måske størrelsen af det udspyttede. Undskyld, hvis det nu bliver lidt ulækkert, men ja – det er det jo altså. Så folk skal måske til at tænke sig om, hvis tyggegummiet er på vej ud, når de står på S-togets område?

Eller det skal de faktisk, hvor end de er henne. Tyggegummi er jo ikke kun et problem i Berlin, det er det i alle store byer. Og jeg vil da godt lige slå et slag for, at man holder klatten i sig, til man når en skraldespand. Jeg så engang en børneudsendelse, hvor det blev fortalt, at tyggegummi aldrig forgår, når det er tygget. Det kan ikke forsvinde som formulding. Det er jo helt paradoxalt, at man kan sende mennesker til månen og mars, men man kan ikke få hold på problemet med en klat tyggegummi! Til hver tyggegummitygger i Tyskland og andre lande: Tænk før du spytter!

I Berlin er det også et problem på Alexanderplatz og ikke mindst på murelementerne på Potsdamer Platz, står der i artiklen. Problemet er rengøringen, der vil blive for hård ved dels fliser og dels murelementer – på sidstnævnte vil en rengøringsproces kun efterlade den rene beton. Og det er jo ikke meningen. Læs artiklen her.

2 Comments

  1. Interessant at se, hvordan de vil administrere dette. Kan dog oplyse, at tyggegummi rent faktisk bliver nedbrudt i naturen, men det tager omkring 5 år. Det samme som cigaretskod, som udgør en langt større forureningsfare.

    Jesper Markussen

Skriv gerne en kommentar