TV Tip

For nogle dage siden fortalte jeg om den nyligt åbnede udstilling i Spandau og henviste til TV Berlin.

TV-Berlin gemmer på noget af en guldgrube kan jeg godt sige jer. De har en udsendelse, som hedder Sehenswert (seværdigt). Her tager de forskellige steder op og går i dybden, fortæller historien, snakker med mennesker på stedet osv.

I dag vil jeg bare henvise til udsendelsen, der handler om klokketårnet på Olympiastadion. Og som TV-Berlins reporter spørger forpagteren af klokketårnet og det lille museum på Olympiastadion: hvorfor har man egentlig et klokketårn på et stadion? Det kan man da også godt undre sig over.

Forpagteren, som har været der siden 1979, giver forklaringen og fortæller om Olympia Stadions historie fra 1909 og til nu. Hov-hov! vil nogen nu sige. Det blev da bygget til OL i 1936. Ja – men der var sportsaktiviteter på stedet fra 1909. Hør historien om Olympiastadion i TV Berlins udsendelse – og ikke mindst se den. For der er jo billeder med til det hele. Vi er også med oppe i tårnet og får udsynet over hele Berlin.

I får også lige linket til Olympiastadion, hvor I selvfølgelig kan se det hele i virkeligheden. Se mere her.

Udsendelsen står til at være del 1, men jeg kan ikke se nogen del 2. Det kan være den kommer senere.  Men prøv at kigge lidt på de andre udsendelser også. Der er som sagt en hel guldgrube at udforske for os, som aldrig kan få nok af Berlin.

Skriv et svar