To Tolle Tips fra Rbb

Rbb’s Mediathek er værd at give et besøg en gang imellem. Her kan man gense tidligere udsendelser, og der er ofte noget interessant om Berlin og omegn, som man ellers ikke sådan lige bliver opmærksom på.

I denne måned har de et tema på Abendschau som de kalder Meine Entdeckung, oversat: min opdagelse, hvor de præsenterer seerne for aussergewöhnliche Orte – steder man sædvaligvis ikke kommer i nærheden af. Seerne kan  deltage i en konkurrence om at komme til at opleve stedet – se mere om det her. I går var det en tur med arbejdstoget gennem U-Bahnen. I filmen besøger vi en af de såkaldte Geisterbahnhöfe, en U-Bahstation, som ikke bliver brugt og vi ser et af nød-strømforsyningsanlæggene til U-Bahnen. Ulli Zelle er med toget og taler med de få heldige, som er kommet med, bl.a. en lille dreng, som gerne vil være U-Bahn chauffør, når han bliver stor 🙂 Se udsendelsen her.

I en anden udsendelse Stilbruch, også fra igår, er der endnu en film fra serien Meine Entdeckung. Her har en lille gruppe seere vundet en rundtur i Barenboim-Said Akademie, som jeg for nylig skrev om her på berlin-nyt – læs evt. indlæg her. Michael Naumann, grundlæggeren af Barenboim-Said Akademie viser rundt og fortæller, at stjernearkitekten Frank Gehry har tegnet salen uden honorar. Vi ser nogle af de unge musikere prøve i den flotte koncertsal og pludselig dukker selveste Daniel Barenboim op, synligt i topform og strålende af glæde og stolthed. Tv-journalisten spørger ham, hvordan det er se sin livsdrøm realiseret in Stein und Holz – og han svarer: skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke helt på det. Han inviterer straks fjernsynet til at blive og lytte med på en prøve på Pierre Boulez’ musik. Den officielle åbning af Barenboim-Said Akademie finder først sted i marts måned. Se udsendelsen her.

Til slut i udsendelsen med besøg i Barenboim-Said Akademie fortælles det, at i næste uge er der besøg i slotsbyggeriet til det nye Humboldt Forum. Det skal jeg i hvert fald også se med på.

Skriv et svar