Tillyke Berlin!

Jeg har et par gange tidligere skrevet om Berlins 775 års jubilæum som by i år. Det fejres/er blevet fejret hen over året med udstillinger og andre arrangementer. Og idag er dagen, hvor den helt store fest finder sted. Men hvis I er i Berlin, kan I nok ikke undgå at opdage det.

Der er officielle begivenheder med byens nobiliteter som deltagere i løbet af dagen, men om aftenen kan alle være med: Der bliver ildshow ved det verdensberømte, franske Compagnie Carabosse der med sin  Installation de Feu vil illuminere den historiske bygrænse og hele arealet mellem Nikolaiviertel og Schlossplatz. Til musikalske rytmer kan publikum bevæge sig i ildshowet. Samtidig vil gadeteatret Titanick  sørge for fantastiske og eventyrlige tableauer, der skulle få en til at tænke på både Dantes guddommelige komedie og malerier af Hieronymos Bosch.

I weekenden 27/28 oktober vil der desuden være middelaldermarked i Nikolaiviertel

Vær også opmærksom på, at de to store udendørs udstillinger Spuren des Mittelalters og Stadt der Vielfalt slutter på festdagen.  På begge udstillinger kan man få rundvisninger og få en masse at vide om Berlins historie. I kan læse mere om det på berlin.de’s side om jubilæumsfesten. http://www.berlin.de/775/jubilaeumsfest.

I øvrigt er der oga jubilæumsfest med fri entré og mange arrangementer på DHM i denne weekend. Måske I kan nå at få noget af søndagen med der også. Se www.dhm.de.

 

Skriv et svar