The Gate – Ny attraktion i Berlin

Berlin har lige fået en ny attraktion. The Gate. Eller som de også kalder sig på hjemmesiden: THE GATE to BERLIN. Porten til Berlin.

Det spiller selvføligelig op til Brandenburger Tor, og attraktionen ligger også tæt ved Brandenburger Tor. Hvis I ser traileren nedenfor, så vil I se nøjagtigt hvor den ligger.

I attraktionen The Gate får man Verdenshistorien i Berlin fra 1650 til idag serveret på film og billeder lige for øjnene af sig. I et rum med 87 Hightech skærme og et 36 Kanal-Soundtrack anlæg oplever man historiens gang på godt og ondt.

Som det er beskrevet på The Gate’s hjemmeside er det følgende begivenheder, som er fremhævet:  Brandenburger Tors oprindelse – grundlæggelse af det tyske rige – industrialiseringen – 1. verdenskrigs begyndelse – de brølende tyvere – nazitidens mareridt og ødelæggelse – delingen Tyskland efter 2. verdenskrig – murens fald – genforeningen – Berlin som en blomstrende ny hovedstad – VM sejrsrus ved Brandenburger Tor … og sådan vil der sikkert komme mere til senere. Showet varer ca. 20 minutter.

Udover showet er der udstilling af bl.a. replicaen til sejresgudinden fra quadrigaen, som står ovenpå Brandenburger Tor. Og som jeg har forstået det, fortælles også historien om quadrigaen, der for en periode var en tur i Frankrig efter en vis franskmands sejr over Tyskland…

Jeg har desværre ikke nået at se denne attraktion, for den er netop åbnet i slutningen af april. Men jeg kan regne ud, at det må være en anderledes og indtryksfuld måde på at opleve historiens gang i Berlin. Så kan man jo altid uddybe og læse mere selv om de forskellige emner. Det kunne også være et oplagt sted at tage skoleklasse med hen, hvor de så kunne udvælge et emne at gå i dybden med i grupper under besøget i Berlin og skrive rapport om, når de kommer hjem …på tysk. Bare et tip til tysklæreren 🙂

Skulle nogle af jer læsere have set attraktionen, kunne det være interessant at få en beskrivelse fra jer.

Se mere på The Gate’s hjemmeside her.

Foto til indlægget:  (CREDITS: TRIAD Edutainment Enterprises)

Her kan I se en trailer for The Gate, der ligger flere små film om attraktionen på YouTube

 

https://youtu.be/3mzN_3zaxi8

2 tanker om “The Gate – Ny attraktion i Berlin”

 1. Kære Leif Bjerre,
  Tak for din kommentar. Umiddelbart er jeg ikke klar over, hvor du skal henvende dig, men jeg vil prøve at forske lidt i det, så skal jeg nok vende tilbage.
  Mange hilsner
  Kirsten Andersen

 2. Hej Berlin nyt
  Sikke en spændende side med god info.
  Jeg har et spørgsmål, som du måske kan hjælpe mig med. I uge 17 2017 skal jeg til Berlin med mit teaterhold. ( 18 teaterelever) I den forbindelse vil vi gerne lave lidt gadeteater rundt i Berlin . Er det okay eller , hvordan klarer vi den med evt tilladelser ?
  Håber du kan hjælpe eller evt kender nogen som kan .
  De bedste hilsner
  Leif , teaterlærer

Skriv et svar