Ballonen Berlin Hi-Flyer er blevet grounded, efter at den i tirsdags kom i problemer på grund af kraftige vindstød.

Har man været en tur oppe i ballonen, kan man nok godt forestille sig, hvor slem en oplevelse det må have været for de ombordværende. Der var 19 personer, som heldigvis ikke er kommet andet til end forskrækkelsen.

Ballonen er jo fæstnet til jorden, så der var ikke tale om, at den kunne drive væk. Men på film, som er optaget af hændelsen, ser det godt nok ret dramatisk ud.

På et indslag på Rbb bliver der talt om en vejrudsigt, som er blevet udsendt forsinket, og således ikke nået frem til ballonfirmaet i tide. Man tænker jo, at de måske skal se lidt mere langsigtet på vejrmeldingerne. Men der er ikke noget at kritisere på driften ellers, bliver det fortalt i udsendelsen. Og ballonskipperens uddannelse er undersøgt, og alt fundet i orden.

Da jeg og en veninde var oppe i ballonen for nogle år siden, oplevede vi heller ikke nogen utryghed overhovedet. Vi nød bare den flotte udsigt. Og jeg husker, at vi fik sikkerhedsinstrukser inden ballonen gik i luften.

Man regner med, at ballonen ligger stille i omkring 10 dage. Men den skal nok komme op igen, tror jeg. Og jeg ville ikke være nervøs for at tage med op. Den har jo været i drift i flere år, uden der har været noget at udsætte.

Læs om ballonens uheldstur i Tagesspiegel online her

Se indslaget i Rbb Abendschau her.

Fotoet til indlægget stammer fra dengang, jeg var oppe i ballonen og er altså ikke taget i forbindelse med den aktuelle sag.

Skriv gerne en kommentar