Sommerferie i Berlin 4 – Komische Oper Festival 2017

Komische Oper kan jeg vist godt kald mit yndlings-operahus i Berlin. De har altid gamle operaer på nye flasker, og det er vældigt forfriskende. Man aner aldrig, hvad man kommer ud for. Her har jeg set mange dejlige og festlige forestillinger.

Komische Oper Festival er en hel uge, hvor de gentager de forestillinger, som har haft premiere i den forgangne sæson. En gang for nogle år siden kom jeg helt uforvarende ind i sådan en festival. Jeg vidste selvfølgelig godt hvilket forestilling, jeg skulle se for anden gang – Brechts Die Verurteilung des Lukullus, som jeg på den tid skrev Bacheloropgave om – men jeg var ikke klar over, at der var festivaluge. Så da jeg kom ind, blev jeg mødt af en stemning uden lige. Der blev budt rundhåndet på sekt og små bidder mad og et blæserensemble spillede Kurt Weills musik. Og forestillingen havde jeg dobbelt fornøjelse af, da jeg nu kendte stoffet indgående.

I år afholdes Komische Oper Festival 11.-16. juli, og jeg kan varmt anbefale at I tager en af forestillingerne med. Det vil I ikke fortryde.

Her kan I læse mere om festivalen på Komische Opers hjemmeside, og her nedenfor kan I se en lille videopræsentation for festivalen.

Skriv et svar