Snehvide i Deutsche Oper

Den nye side Berlin-Bühnen.de som jeg introducerede i går gjorde at jeg opdagede, at Snehvide balletten spiller igen den 11. april, altså på onsdag.

Den må I ikke snyde jer selv for. Det er så flot, det flotteste ballet jeg nogensinde har set. Her får I lige min beskrivelse fra da jeg så den for ca. 2 år siden. Hvis jeg har i Berlin nu, ville jeg helt sikkert gå ind og se den igen.

[ 30. maj 2010:….I fredags var vi i Deutsche Oper og se balletten Snehvide.

Og vi må sige: sådan har vi aldrig fået Snehvide før. Ballet uden balletsko – der blev danset på bare fødder. Undtagen den onde stedmor, som var i højhælede sko og sort lak-og-læder-hersker kostume… Dermed anslås også den erotiske tone, som lå i både kostumer og dans. Kostumerne er designet af Jean Paul Gaultier, koreograf og instruktør er Angelin Preljocaj. Musikken er for størstedelen satser af Mahlers symfonier, men der er også en del elektronisk musik, som f.eks. i åbningscenen, hvor man ser Snehvides mor dø efter den dramatiske fødsel.

Til tredjesatsen af Mahlers første symfoni danser de syv dværge en fantastisk dans. Mere vil jeg ikke skrive – det skal opleves, for man bliver fuldstændig bjergtaget…Til adagiettoen fra femte symfoni får prinsen liv i askepot efter at have danset med hendes livløse krop – Det var så – undskyld udtrykket – livagtigt, at man fik tanker om skændig omgang med et lig. Det hele ender godt og de lever lykkeligt osv. – men eventyr er ikke altid for børn. Det er ikke en forestilling, man skal tage små børn med til….]

Men større børn kan I sagtens tage med. De vil også få en ballet-oplevelse for livet.

Se Deutsche Opers hjemmeside eller Berlin-Bühnen.de

 

 

Skriv et svar