Skywalk Marzahn – ny attraktion med udsigt

Siden efteråret 2015 er der kommet en attratktion mere, hvor man kan se Berlin oppefra: Skywalk Marzahn. Det er bare godt fundet på med det navn. Skywalk – man tænker jo straks på Luke Skywalker og Star Wars, især hvis man har sønner, der var børn da Star Wars hittede. Orden Marzahn vækker knap så glorificerede associationer – bydelen i Berlin er mest kendt for DDR-plattenbau, så længe øjet rækker.

Med Sywalk Marzahn kan man komme 70 m i højden og få fri udsigt i alle retninger – også nedad. Man skuer ud over Marzahn, Berlin og det omkringliggende Brandenburg. Det er degewo (Deutsche Gesellschaft zur Förderung des Wohnungsbaues), som har sat projektet i stand, understøttet af Aktives Zentrum Marzahner Promenade og Senatsverwaltung für Stadtentwicklung und Umwelt.

Der er faste tidspunkter, hvor man kan besøge Skywalk Marzahn. Her i december er der en Skywalk Weihnachtsspezial. Man bliver ledsaget af en guide. Bemærk også, at der er nogle betingelser for at man kan komme på skywalk. Enkeltpersoner og grupper op til 15 personer kan blive skywalkere ganske gratis, og man skal melde sig på et telefonnummer eller mailadresse, se mere her.

Skywalk Marzahn er en god anledning til at stifte bekendtskab med eller uddybe bekendtskabet til en bydel, de fleste nok har en stereotyp opfattelse af. Marzahn har ændret sig gennem de senere år – der er sket boligsanering og ombygning, så boligantallet er reduceret væsentligt. Ifølge Wikipedia hører Marzahn til et af de mere sikre områder i Berlin, hvilket gør, at der nu flytter flere unge mennesker og indvandrere til bydelen end før, for huslejen er temmelig billig her. Jeg prøvede at søge, man kan få en 3 værelses til omkring 4000 kr.

Læs evt. degewo’s pressemeddelelse fra åbningen af Skywalk Marzahn og Tagesspiegels artikel fra åbningen

Se rbb Abendshcaus indlæg om Skywalk Marzahn.

https://youtu.be/wye-8ugMnpc

Skriv et svar