Rundvisning i Königliche Porzellan-Manufaktur

Kongeligt porcelæn har en lang og stor tradition i Tyskland og produceres og handles stadig som kongeligt, selvom der nu ikke har været hverken kejsere eller konger i Tyskland i snart 100 år.

Man kan besøg den kongelige porcelænsfabrik, Königliche Porzellan-Manufakturs Erlebniswelt i Berlin. Den ligger ved S-Bahn station Tiergarten, så det er let at komme til med den offentlige trafik.

I Erlebniswelt kan man selvfølgelig se noget af alt det smukke porcelæn, ligesom man også købe noget af det i deres salgsudstilling. Om lørdagen er der offentlig rundvisning kl. 15. Det tror jeg kunne være mega spændende at deltage i. Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd. Læs mere om rundvisningen her.

Der er også en café i Erlebniswelt, og på billederne ser den fantastisk flot ud. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor jeg ikke har besøgt dette sted før. Det kommer på listen til næste Berlin-tur, det er helt sikkert. Kig nærmere på KPMCafé her.

Königliche Porzellan Manufaktur (KPM) Berlin. Die alte Ofenhalle, heute Ausstellungs- und Verkaufsräume. 2009. Foto: Manfred Brueckels.

Skriv et svar