Rollando Villazón på Staatsoper

På lørdag den 28. maj kl. 19 er der premiere på Bohuslav Martinu’s opera Juliette. Her er der mulighed for at opleve intet mindre end tre verdensstjerne på engang. Far selv, Daniel Barenboim – Generalmusikdirektor i Staatsoper – dirigerer, Magdalena Kozena synger Juliette og Rolando Villazón Michel.

Det er sådan en rigtig premiere, for det er første gang, at Daniel Barenboim dirigerer dette musikteaterstykke, som det også kaldes i programteksten på Staatsopers hjemmeside.

Handlingen i operaer er som regel noget med kærlighed og død. Det er det også her. De to hovedroller bliver uenige, og det går ud over Juliette, som bliver dræbt ved skud. Instruktøren Claus Guth har iscenesat stykket som et kriminalkomplot, hvor det forsøges at finde frem til en gerningsmand. 

Martinu skulle være inspireret af surrealisterne i 1920’ernes Paris og Freuds psykoanlalyse, og det er der bygget videre på i scenografien med utallige skuffer og skabe, hvor Michel forsøger at skjule sin ugerning og sin erindring om den. Det lyder nu som en meget interessant scenografi, og på billeder inde på Staatsopers hjemmeside kan man få et indtryk af det.

Når man ikke premieren på lørdag, er der muligheder senere. Se flere spilletider og mulighed for billetkøb på Staatsopers hjemmeside her.

I øvrigt kan man nu se Staatsopers program for 206/2017 sæsonen. Det ser godt ud. Der er for det første igen mulighed for rundvisninger på byggepladsen på Unter den Linden. Og så er der en række af de store operaer på programmet. Fidelio, Madame Butterfly, Orfeus og Eurydike, Manon Lescaut, Tryllefløjten og Elektra – bare for at nævne nogle.

Skriv et svar