Krigsmindesmærket på toppen af Kreuzberg

På picknick i Berlin

Her om sommeren får vi ofte lyst til at tage maden med ud og spise i det grønne. Det kan man også sagtens gøre, når man er på ferie i Berlin. For hvis der er noget, Berlin er kendt for, så er det alle de grønne steder, pladser og parker. VisitBerlin har endda en liste med forslag til steder, hvor man kan holde picknick.

En picknick kan jo holdes på mange forskellige måder. Det kan være, at man på en cykeltur bare finder en bænk og sætter sig og indtager den mad, man har købt i et supermarked undervejs. Det er bare at gå i fx en Kaisers, hvor der næsten altid er en delikatesse med mulighed for at købe afskåret pålæg, ost osv. Og hvor der som regel også er en bagerafd. med dejligt brød. Men det kan også være en picknick, hvor man er flere, der er blevet enige om at mødes, så det bliver en helt lille fest.

En helt tredje måde kan bare være, at man sætter sig i en lille park, som jeg kan huske jeg og mine to sønner gjorde en gang, hvor vi have købt en gang sushi i Karstadt og satte os i parken på Los Angeles Platz i Augsburgstrasse. Det blev et dejligt lille hvil for både fødder og sind, og en lille middagslur blev det vist også til.

TIlbage til visitBerlins liste med forslag til picknicksteder i Berlin. Den finder I her. Et af stederne, de foreslår er Victoriapark (foto til indlægget). Det er også et rigtigt dejligt sted, og hvis man tager turen til toppen og det preussiske krigsmindesmærke, får man en dejlig udsigt over Berlin med i købet.

God tur i det grønne.

Skriv et svar