Nytår i Berlin

I morgen er det slut med 2015! Vi tager hul på et nyt år og berlin-nyt udsender et nyhedsbrev for januar 2016. Så bliver der en lille ferie her på berlin-nyt indtil den 4. januar, for redaktøren skal nemlig udenbys og fejre nytårsaften. Ikke Berlin, men København. Og det skal også nok blive godt.

Men i dag samler jeg lige op på forslag til nytårsaften i Berlin, hvis I mangler idéer. I anledning af Nytårsaften har jeg oprettet fanen Nytårsaften, hvor tidligere indlæg under kategorierne Nytårsaften og Nytårsdagene er samlet. Noget er gammelt nyt, men måske kan det alligevel inspirere.

Her i det næste afsnit gentager jeg forslagene fra mit nyhedsbrev i december måned. Så det er altsammen nye links.

Den store nytårsaftens-magnet er festen ved Brandenburger Tor, men der er også mange andre muligheder. Der findes en hjemmeside, som heder Silvester in Berlin, og her er der forskellige forslag. Men også en simpel google søgning på Silvester in Berlin giver en oversigt over mulige steder af fejre nytårsaften. Helt konkret er der Clärchens Ballhaus og Konzerthaus, hvor I kan tjekke om der er flere billetter til deres nytårsaftensarrangementer. Skal det være mere showpræget er der Friedrichstadt-Palasts show The Wyld og Chamäleon. Showet The Wyld kan I se en forsmag på ved at klikke på filmen her i højre spalte. Vil I have det op i fuld størrelse, så højreklik og vælg åben i nyt vindue. Det er et vildt flot show, jeg har set det tre gange og har været fortryllende underholdt alle tre gange.

Hvis I vil på museumsbesøg i nytårsdagene, så er det en god idé at tjekke åbningstiden på det pågældende museum. Det er lidt forskelligt hvordan museerne holder åbent omkring nytår, men der er mange, der har åbent både den 31. december og den 1. januar.

Nytårsdag og 2. Nytårsdag er der nytårskoncert i Philharmonie og Konzerthaus. Mere info og billetter fås på de respektive hjemmesider.

Skriv gerne en kommentar