Ny udstilling på filmmuseet

For knap et par måneder siden annoncerede jeg en udstilling på filmmuseet, som skulle åbne den 10. december og jo så nu er i fuld gang. Udstillingen hedder Best Actress, og det smager med det samme af Oscar. Udstillingen er da også en hyldest til de 73 kvindelige skuespillere, som i Oscars 86 årige historie har vundet trofæet. Det ser ud til på billederne fra udstillingen, at der også er udstillet nogle af skuespillernes kostumer. Se mere om udstillingen her.

Den 17. december kl. 17 er der offentlig rundvisning i udstillingen Best Actress, se mere her.

Deutsche Kinemathek, i daglig tale Filmmuseet, som har til huse på Potsdamer Platz, er altid en oplevelse. Her fortælles historien om 100 års tysk og international film og om fjernsynets historie. Der udstilles kostumer, rekvisitter, fotografier, drejebøger, modeller, kameraer, filmklip m.m. Her præsenteres selvfølgelig de store tyske film fra Weimarer Republikken og det på en ganske imponerende måde, det er så man bliver helt målløs, den første gang, man ser det. Man kan få lang tid til at gå på filmmuseet, hvis man vil fordybe sig i nogle af emnerne, man møder undervejs.

I dag, søndag den 13. december kl. 14 er der offentlig rundvisning i den faste samling, se mere her.

Filmmuseet har et rum helt tilegnet Marlene Dietrich. Her beskrives hendes liv, og der udstilles dragter og andre personlige effekter. Det vil rundviseren nok også komme forbi.

Efter rundvisningen og museumsbesøget kunne I tage et kig på Boulevard der Stars – Berlins Walk of Fame – som er anlagt midt på vejen udenfor Filmmuseet og gå ind på baren Billy Wilder’s og få en kop kaffe eller en øl, det er et meget hyggeligt sted at sidde og sludre lidt.

 

Skriv gerne en kommentar