Ny TV serie om Charité på ARD

I aftes kom jeg til at se det sidste af en dokumentarudsendelse om Charité – hospitalet i Berlin –  på ARD. Den blev jeg noget fanget af, og jeg fandt senere ud af, at der i aftes også begyndte en serie i seks afsnit om Charité. De to første afsnit blev sendt i går, og dem har jeg så ikke set, men heldigvis kan man se dem på ARD’s Mediathek. Når man ser udsendelsen på TV, er der danske undertekster på, det får man dog ikke i Mediatheks videoer.

Charité er vel nok at sammenligne med Rigshospitalet i Danmark. Men i kraft af Tysklands og Berlins dramatiske historie, har Charité jo også været underlagt forskellige systemer og betingelser. En anden ting, der gør stedet berømt, er at der er flere verdenskendte medicinske forskere, som har virket ved hospitalet – fx Rudolf Virchow (som arbejdede med celleforstyrrelser som sygdomsårsag) og Robert Koch (opdagede årsagen til Tuberkulose).

Charité har også et medicinsk museum, som skulle være et besøg værd – selvfølgelig især hvis man selv er mediciner. Se mere her http://www.bmm-charite.de

Se de to første afsnit af serien om Charité fra mediateket her.

Dokumentarudsendelsen kan man også se i Mediathek – se mere her.

One Comment

  1. Hej Kirsten
    Har man Yousee TV, er det også muligt at se både drama serien og dokumentar udsendelsen om Charite i TV-arkiv op til 30 dage efter den er sendt, inkl. Med danske undertekster.
    Mvh Michael

    Michael Jantunen

Skriv gerne en kommentar