TV serie om Charité genudsendes på ARD

Igen kom jeg et afsnit for sent, inden jeg fik skrevet om det. Men bedre sent end aldrig, som det hedder: ARD genudsender lige nu serien om Charité. Den er virkelig værd at se.

Så for jer, der ikke så den sidste år: følg med nu. I kan se afsnittene på ARD’s Mediathek, så her kan I nå at se det første afsnit inden i aften.

Når man ser udsendelsen på TV, er der danske undertekster på, det får man dog ikke i Mediatheks videoer, og her er det værd at se den kommentar, som kom til mit indlæg sidste år (det skriver jeg videre på nu) – nemlig at hvis man via sin TV-udbyder har adgang til TV-arkiv, så kan man også se seriens afsnit på den måde og få den danske undertekst med.

Charité er vel nok at sammenligne med Rigshospitalet i Danmark. Men i kraft af Tysklands og Berlins dramatiske historie, har Charité jo også været underlagt forskellige systemer og betingelser. En anden ting, der gør stedet berømt, er at der er flere verdenskendte medicinske forskere, som har virket ved hospitalet – fx Rudolf Virchow (som arbejdede med celleforstyrrelser som sygdomsårsag) og Robert Koch (opdagede årsagen til Tuberkulose).

Charité har også et medicinsk museum, som skulle være et besøg værd – selvfølgelig især hvis man selv er mediciner. Jeg blev faktisk opmærksom på genudsendelsen, da jeg modtog et nyhedsbrev fra Berliner Medizinhistorisches Museum der Charité
, som museet retteligt hedder. Se mere her http://www.bmm-charite.de

1 tanke om “TV serie om Charité genudsendes på ARD”

  1. Hej Kirsten
    Har man Yousee TV, er det også muligt at se både drama serien og dokumentar udsendelsen om Charite i TV-arkiv op til 30 dage efter den er sendt, inkl. Med danske undertekster.
    Mvh Michael

Skriv et svar