Nu bliver det for alvor digitalt!

Hver torsdag får jeg et nyhedsbrev fra Berlin.de, som er den officielle Berlin hjemmeside med informationer om alt, som man skal vide som Berliner, men som også turister jo har stor glæde af.

Som alle andre steder i verden er Berlin hårdt plaget af Covid 19. Derfor er mange arrangementer aflyst og kulturinstitutioner lukket.

Men der begynder at ske noget nu. Flere og flere af de årlige begivenheder, vi kender, bliver nu afholdt digitalt. Fx Grüne Woche og Berlin Fashion Week. Koncertsalene streamer deres koncerter, i nogle tilfælde skal man købe billet, i andre er det gratis. Museer har online omvisninger og formidler udstillinger digitalt. Bl.a. kan man hos Museum Barberini se Russiske impressionister. De tilbyder også digitale rundvisninger, men jeg kan se, at de er udsolgte resten af måneden. Idéen er dog rigtig god, synes jeg. Der er så heldigvis mulighed for selv at se udstillingen. Man kan også kigge hele samlingen igennem og læse lidt om værkerne, og man kan få billederne op i stor størrelse, slå man ser dem rigtig godt. Det online museumsbesøg koster ikke noget her. Læs mere på Museum Barberinis hjemmeside her.

Berlin.de har en liste over rigtig mange digitale tilbud fra forskellige institutioner: museer, koncertsale, teatret, videnskabelige institutioner osv. Den kan I se her.

Så I kan sagtens beskæftige jer med Berlin, selv om I ikke kan komme der lige nu. Det kan være en god mulighed for at planlægge et Berlin-besøg til efteråret, hvor vi nok kan regne med at komme afsted igen. Mon ikke?

For at give jer et indtryk af alle mulighederne har jeg kopieret listen. Den var så lang, at jeg måtte dele den op i fire billeder. Men hvis I klikker på linket ovenover, kommer I direkte til hele listen.

Skriv et svar