Det er jo egentlig ikke så meget, man hører til det. Det mest aktuelle, jeg kan opstøve, er artikler fra 2018, hvor der blev arrangeret nogle rundvinsinger på byggepladsen. Bl.a. i Berliner Morgenpost. Her fortælles det i artiklen, at det går planmæssigt med saneringen og at Neue Nationalgalerie vil åbne 2020. Læs artiklen – som jo altså ikke er helt aktuel – her.

Det passer også med, at der blev lukket ned slut november 2014, da jeg rejste hjem efter et par måneder i Berlin. Det har hele tiden været planen, at museet skulle være lukket ned i 5 år.

Neue Nationalgalerie har selv en beskrivelse på hjemmesiden for Staatliche Museen zu Berlin her, og de har også en blog, der følger renoveringen her. Der har i årenes løb været offentliggjort videoklip på YouTube, som kan være interessant at se, selv om de ikke er helt aktuelle. På YouTube ligger også traileren til en DVD om Neue Nationalgalerie, den ser meget interessant ud.

Nyt kunstmuseum på Kulturforum

Nationalgalerie rummer flere museer og samlinger. Neue Nationalgalerie er et af flere udstillingssteder for samlingen. De øvrige er Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart – Berlin, Museum Berggruen,  Sammlung Scharf-Gerstenberg. og Friedrichswerdersche Kirche.

Disse udstillingssteder giver imidlertid ikke nok rum til Nationalgaleries samling af kunst, og projekteringen af et nyt udstillingssted nær ved Neue Nationalgalerie er i fuld gang. Det har lige nu navnet Museum des 20. Jahrhunderts, og I kan læse meget mere om det forehavende  på hjemmesiden for det museum her.

Skriv gerne en kommentar