Museumsfest på DHM for 25 års genforeningsjubilæum

Den 3. oktober er som bekendt Tag der deutschen Einheit – Genforeningsdagen. I anledning af, at det i år er 25 år siden DDR og Vesttyskland blev til Tyskland (igen), holder Deutsches Historisches Museum fest i hele to dage – den 3. og 4. oktober. Det er med fri entré til alle og et stort og interessant program for hele familien.

Det er jo både godt og ondt, når man egentlig kun har de to dage, som hele dage på sit Berlin-ophold. Mest godt, fordi det altid er værd at besøge DHM. Og når de har så flot et program med rundvisninger og underholdning, så skal man altså tage chancen for at komme den tyske historie og de interessante udstillinger lidt nærmere. Det er ondt, fordi jeg kan regne ud, at jeg kommer til at lægge meget af min tid på DHM og derfor måske ikke når alle de andre udstillinger, jeg gerne vil se. Men sådan er det altid i Berlin – man må vælge mere fra, en man vælger til.

Der er to udstillinger på DHM, som jeg VIL se. Den ene er 1945 – Niederlage. Befreiung. Neuanfang om krigsafslutningen og genopbygningen efter 2. verdenskrig og den anden er Alltag Einheit. Porträt einer Übergangsgesellschaft om tiden omkring genforeningen. Der er rundvisninger dagen igennem. Så der skal jeg med på begge udstillinger.

Familieprogrammet byder bl.a. på fortælling om, hvordan soldaternes stålhjelme blev til natpotter. Jeg har hørt, at de blev til dørslag – men ikke om det med natpotterne 🙂 Andre ting man kan høre om er riddere og ridderborge, Wilhelm og Alexander von Humboldt, astronauter og kosmonauter m.m.

Se hele programmet for Museumsfest på DHM her

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar