James-Simon-Galerie seks år senere

Det ældste indlæg, som ligger på berlin-nyt.dk er fra 28. december 2009. Det handler om James-Simon-Galerie, som er ved at blive etableret foran Neues Museum Am Kupfergraben. Så jeg tænkte, det nu kunne være interessant med en opfølgning på, hvordan det egentlig går med byggeriet.

I 2009 havde jeg været i Berlin og havde set, at der var gang i udgravning til byggeriet. Jeg havde også været inde på hjemmesiden Masterplan Museumsinsel og fundet ud af, hvad det var, der skulle ske. Hjemmesiden er der selvfølgelig stadig og der er en meget fin oversigt over bygningerne, så man kan få styr på, hvad der er hvad. Se mere her.

James Simon-Galerie skal være modtagelsescentral for gæster til museumsøen og skal rumme café, shop, mediecentral og udstillingslokaler. Via et underjordisk gangsystem bliver der adgang til de fem museer på museumsøen. Gangsystemet, der kommer til at hedde “die Archäologische Promenade”  bruges nu kun til depot og godstransport.

Jeg nævnte også i indlægget december 2009, hvor det nye modtagelsesenter får sit navn fra. James Simon (1851-193) – linket er til Wikipedia – var en tysk forretningsmand og kunstmæcen. Han har skænket store samlinger til museerne på museumsøen, bl.a. stammer Nofretete-busten i Neues Museum fra hans samling.

Projektet med at bygge James-Simon-Galerie er blevet en del forsinket undervejs, nu sigter man efter rejsegilde i 2016, står der på hjemmesiden. Jeg har gennem årene taget billeder, når jeg er kommet forbi, sidst da jeg var i Berlin i oktober måned i år. Og nu kan man se, at der foregår en hel del oven vande.

Så nu kan vi nok snart se denne nye bygning, som med David Chipperfields moderne arkitektur vil komme til at sætte vores tids præg på museumsøen.

Skriv et svar